Voi hyvin Kesälahdella

Kokonaisvaltaista hyvinvointia - kulttuuria, liikuntaa ja harrastusmahdollisuuksia

Kesälahti on aktiivinen ympäri vuoden. Meillä on Etelä- ja Pohjois-Suomen parhaat ominaisuudet. Kesällä lämmintä, puhtaat järvet ja upea luonto. Talvella taas kunnon talvi: lunta ja pakkasta, hiihtolatuja, pilkkimistä, avantouintia ja jos jäät sallivat myös retkiluistelua.

Kulttuuri elää vahvasti Kesälahdella. Aivan Kesälahden keskustan vieressä on Kesälahden kotiseutumuseo, jossa on Suomen suurin savutupa, entisaikojen rakennuksia ja esineistöä arjesta. Museota ylläpitävän Kesälahti-seuran sivuilta löytyy paljon muutakin kuten esim. eMuseon Kesälahden kulttuurireitit. Museoalueella järjestetään mielenkiintoisia näyttelyitä, juhlia, tapahtumia ja konsertteja. Alueella on myös herkullinen kesäkahvila.

Sovintola on Kesälahden pitäjän sydän. Viikonloppuisin ihmiset kerääntyvät Sinisen kahvilan kahvikuppien äärelle vaihtamaan kuulumisia, ostamaan lähituotteita sillan suoramyyjiltä tai käsitöitä ja keramiikkaa myymälästä. Sovintolan yläkerrasta löytyy kahden asunnon majoituspalvelut. Vieressä on Kesälahden kulttuuriseuran näyttelytilat, jossa useat korkealaatuiset näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti.